Böker Damast Olive Santoku - De serie keukenmessen "Damast Olive" van Böker combineert traditioneel Japanse handgrepen van olijfhout met messcherpe lemmeten van roestvrij damast met 37 lagen staal, die gekenmerkt worden door een bijzonder fraaie structuur. De kern van het damast lemmet bestaat uit het hoogwaardige VG-10 staal wat een extreem hoge snijdkwaliteit heeft. Deze merkbare scherpte bij het snijden is adembenemend en maakt het koken tot een belevenis. Het Japanse ontwerp van de handgreep van olijfhout met de fijne gematteerde roestvrijstalen krop geeft de serie zijn bijzondere karakter. Een mes dat ook in Europa steeds populairder wordt, is de Santoku. Het is oorspronkelijk een Japanse lemmetvorm voor een multifunctioneel mes. Vertaald betekent zijn naam "De Drie Deugden", en dat klopt want het mes is evengoed geschikt voor vlees, vis en groenten. Dankzij het brede lemmet is de Santoku zeer makkelijk te hanteren.