Böker Tirpitz-Damast Wood 42 Gentleman's mes

Böker Tirpitz-Damast Wood 42 Gentleman's mes

Böker Tirpitz-Damast Wood 42 Gentleman's mes

€ 622,17
2-5 werkdagen
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85 - 071 0000

Böker Tirpitz-Damast Wood 42 - Op grond van de enorme belangstelling die er al jaren is voor het uitzonderlijke verzamelaarsmes Böker Tirpitz-Damast, heeft Böker besloten nog een model met het historische damaststaal te ontwerpen. De Böker Tirpitz-Damast Wood is veel platter gebouwd met een dikte van ongeveer 10 millimeter en ziet er veel eleganter vanwege de doorlopende handvatbekleding van inlands walnotenhout. Het matte hout van het voorgevormde handvat is driedimensionaal gefreesd met CNC technologie, en de voorkant toont trots het wapen en het opschrift van de Tirpitz.

Het zusterschip van de legendarische Bismarck was het grootste slagschip dat ooit voor de Duitse marine te water werd gelaten. Onmiddellijk na het einde van de Tweede Wereldoorlog begon een Noors gespecialiseerd bedrijf het schip, dat voor de Noorse kust gezonken was, te slopen om het hooggelegeerde staal beschikbaar te maken voor civiele doeleinden. Noorse duikers haalden delen van het speciale pantser van de Tirpitz voor Böker uit het fjord. Uit deze stukken levende geschiedenis smeedt de Böker damastsmid exclusief een uitzonderlijk damast met een fascinerende geschiedenis.

Het patroon Grote Piramide in 300 lagen tekent het krachtige lemmet van handgesmeed damaststaal en maakt het mes tot een hoogtepunt in elke messencollectie. Maar de combinatie van het Tirpitz staal met koolstof gereedschapsstaal levert ook een uiterst duurzaam damast op dat, met een Rockwell hardheid van 61 tot 63 HRC, tegen elke taak in het dagelijks gebruik is opgewassen. Het openen van het lemmet gaat door middel van een inkeping voor de nagel en de vergrendeling gebeurt met een 1,5 millimeter dikke linerlock. Het mes is voorzien van een clip (tip-up) en wordt geleverd met een hoogwaardige collector's box met een certificaat en serienummer.

Specificaties
Merk Böker
EAN 4045011202667
Totale lengte (cm) 22.9
Materiaal lemmet Damast
Lengte lemmet (cm) 9.9
Hardheid lemmet 61-63 HRC
Dikte lemmet (mm) 3.5
Gewicht (gram) 170
Vergrendeling Linerlock
Model lemmet Drop-point
Type snede Glad
Kleur Bruin
Met clip Ja
Eenhandig te openen Ja
Extra Wordt geleverd in een hoogwaardige collector's box met een certificaat en serienummer
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Böker Tirpitz-Damast Wood 42 Gentleman's mes
Jouw rating