Half Moon Gietijzeren Grillrooster Large - 20 inch

Half Moon Gietijzeren Grillrooster Large - 20 inch

Half Moon Gietijzeren Grillrooster Large - 20 inch

€ 32,78
1-3 werkdagen
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85 - 071 0000

Een gietijzeren barbecue rooster houdt zijn warmte beter vast dan een RVS rooster. Hierdoor kun je mooie grillstrepen maken, maar ook meer smaak meegeven aan je gerechten.

Welk gietijzeren rooster past op mijn bbq?

Dit half ronde grillrooster Large heeft een maximale lengte van 42.5 cm en past perfect op een Divide and Conquer Large van 20 inch.

Gietijzeren rooster onderhouden

Voordat het gietijzeren rooster voor het eerst gebruikt wordt, moet het geseasoned worden. Dit gaat als volgt, eerst moet het rooster goed worden schoongemaakt met water en afwasmiddel. Zet het vervolgens in de oven of op de barbecue (160-200 graden) en verwarm het rooster minimaal dertig minuten. Maak het rooster hierna goed schoon met een doek of keukenpapier.

Vet het rooster daarna in met Crisco, geklaarde boter of rijstolie en haal het overtollige vet weg met een doek of keukenpapier. Plaats het rooster terug in de oven of op de barbecue en verwarm het voor een uur. Laat het daarna afkoelen en neem het overtollige vet weer weg. Wanneer het rooster is afgekoeld, vet het dan nog 1 keer in. Verwarm het rooster nogmaals een uur in de oven of op de barbecue. Nu is het rooster klaar voor gebruik.

Specificaties
EAN8720254416526
Totale lengte (cm)42.5
MateriaalGietijzer
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Half Moon Gietijzeren Grillrooster Large - 20 inch
Jouw rating