Hoe werkt een strobe zaklamp?

De Strobe functie op je zaklamp maakt de zaklamp geschikt om te gebruiken als afweermiddel bij een aanval van een belager of overvaller.

Zodra je de stroboscoopstand met de schakelaar op de behuizing / frame aan zet, dan komt er een gefocusseerde bundel van een hoog aantal lumen in beeld. Deze sterke lichtbundel flikkert in hoog tempo aan en uit. Door met dit licht in de ogen van je belager te schijnen verblind je deze voor enkele minuten. In de tussentijd kun jij vluchten of iemand insluiten.

Ook wanneer de lamp uitgeschakeld is schakel je met deze knop direct naar de stroboscoopstand. Een strobe zaklamp is direct inzetbaar dus, wanneer elke seconde telt.

Zaklampen met een strobe functie scharen we vaak onder de tactische zaklampen, omdat deze zaklampen speciaal ontwikkeld zijn voor politie en beveiligingspersoneel. Ook militairen maken veel gebruik van dit soort zaklampen.

Tegenwoordig schaffen steeds meer huishoudens een tactische zaklamp aan, omdat je jezelf hiermee op een effectieve manier kunt verdedigen. Een tactische zaklamp met Strobe functie is eveneens wettelijk toegestaan in Nederland en Belgiƫ.