Tactische pennen

Een tactische pen is een pen die zwaarder, dikker en robuuster is dan een normale pen. Het uiteinde is hard en heeft een scherpe punt. Het primaire doel van de tactische pen is zelfverdediging, bijvoorbeeld door deze als glasbreker te gebruiken of door deze te gebruiken als afweertool in een dreigende situatie.

Populaire merken binnen tactische pennen

 • Böker Plus
 • Nitecore
 • Schrade
 • Umarex
 • Uzi

Van laag naar hoog sorteren

20 artikel(en)

 • Böker plus tactische pen

  Böker plus tactische pen

  1 review(s)

  Böker plus tactische penn:

  Innovatieve ontwikkeling in het Boker Plus-programma, gemaakt van lichtgewicht maar stevig aluminium. De body en de kap zijn gemaakt van geannodiseerd aluminium en daardoor nagenoeg onverwoestbaar. De pen ligt comfortabel in de hand. De Böker plus tactische pen heeft een harde, ronde roestvrij stalen inzetstuk op het aseinde die het gebruik ervan als een Kubotan stok mogelijk maakt. De kap heeft een schroefdraad, is nauwkeurig en bovendien beveiligd door een binnenste O-ring. De kap van de pen kan gemakkelijk op de achterkant gedrukt worden, zodat dit het schrijven vergemakkelijkt.  Totale lengte is 15 cm,  diameter 13 mm en het gewicht is 50 gram.

  Direct leverbaar

  Adviesprijs: € 28,95

  Onze prijs € 25,45

 • Böker Plus MPP - Multi Purpose Pen Zwart

  Böker Plus MPP - Multi Purpose Pen Zwart

  1 review(s)
  Böker Plus MPP - Multi Purpose Pen Zwart - Met deze veelzijdige nieuwe zwarte pen bent u zeker goed voorbereid. Het is niet alleen een pen waar u heel goed mee kunt schrijven, maar functioneert ook als hulpmiddel en zo ook als stylus voor je telefoon of tablet. De glasbreker kun je gebruiken in geval van nood, en kan worden gebruikt voor zelfverdediging. De stevige clip houdt de pen op z'n plaats. De diepe vinger groeven bieden superieur comfort. U kunt de vulling eenvoudig vervangen door de schroef te openen. De totale lengte is 15 cm, de diameter is 13.9 mm en het gewicht is 42 gram. De tactische pen wordt geleverd in een geschenkverpakking.

  Direct leverbaar

  Adviesprijs: € 25,95

  Onze prijs € 22,45

 • Böker Plus Tactische Pen CID cal .45

  Böker Plus Tactische Pen CID cal .45

  1 review(s)
  Böker Plus Tactische Pen CID cal .45 New Gen aluminium titanium grijs - Met de CID cal .45 New Gen. wordt een compleet nieuw ontwikkelde Tactische Pen gepresenteerd, die een nieuwe standaard zet wat design en technologie betreft! Rainer Wenning, die de Böker Plus Pocket-Sticks SO4PRO-K (S. 77) ontwikkeld heeft, en de messenmaker Thomas Braunagel (BFK) hebben hem ontworpen. Revolutionair is het gebruik van een bajonetmechanisme. Puur functioneel gezien verhoogt het bajonetmechanisme het gebruiksgemak aanzienlijk, aangezien bij het schrijven noch de dop afgeschroefd of de penpunt uitgedraaid hoeft te worden. De bajonetschuif kun je net zo snel bedienen als de klassieke drukknop en zorgt voor een absoluut veilige grip bij het gebruik als een verdedigingspen omdat de duim veilig op de kop van de pen kan rusten. Minstens zo belangrijk bij het dagelijks gebruik is de gegarandeerde tevredenheid door het gebruik van de hoogwaardige bajonetsluiting. Het vervelende klikken van nerveuze gebruikers van plastic pennen kun je nu tegengaan door de volle klank van de volledig metalen bajonetsluiting. Een andere sensationele specificatie is het "Clip Integrated-Design" (CID). Dit heeft als voordeel dat de pen gemakkelijk in een broekzak gedragen kan worden, zonder dat er een uitstekende clip nodig is die onaangenaam in de palm van de hand kan drukken bij het pakken van de pen. De minimaal geveerde clip is zodanig gedimensioneerd dat het bijv. over de naad van een normale jeans broekzak of werkbroek een aangename weerstand biedt bij het pakken van de pen. Het lichaam van de nieuwe Tactische Pen CID cal .45 New Gen. is CNC gefreesd uit hard gecoat geanodiseerd aluminium, en verbindt met zijn ingetogen structuur de hoogwaardige kwaliteit en ergonomie. De nieuwe uitvoering met het herziene mechanisme is compatibel met de Lamy vulling M-22, die gemakkelijk in elk kantoorboekhandel verkregen kan worden. Totale lengte: 12,7 cm. Gewicht: 32 g. Materiaal handvat: aluminium.

  Direct leverbaar

  Adviesprijs: € 61,95

  Onze prijs € 55,45

 • Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Tactische Pen

  2 review(s)
  Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Tactische Pen - De K.I.D. cal .50 kan zeer aangenaam vastgehouden worden en ligt bij het schrijven uitstekend in de hand. Het speciale formaat zorgt ervoor dat dit, van gesatineerd titanium gemaakte, schrijfinstrument een echte eyecatcher is. Compatibel met de standaard grote vullingen of de Fisher Space Pen vullingen #Pr4. Met clip. De totale lengte bedraagt 10,9 cm en het gewicht is 44 g.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 102,95

  Onze prijs € 91,45

 • Böker Plus K.I.D. cal .50 Zwart Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. cal .50 Zwart Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D.Cal .50 Zwart Tactische Pen - Nieuw uit de koker van Thomas Braunagel is deze versie van de zich al bewezen CID cal .45. Aanzienlijk korter, iets forser van omvang en met een klassieke clip, ligt de compacte K.I.D. cal .50 zeer prettig in de hand tijdens het schrijven. Het speciale formaat, het materiaalgebruik en het ingenieuze mechanisme maken van dit aluminium gefreesde schrijfgereedschap een echte eyecatcher. Compatibel met de standaard grote vullingen of de Fisher Space Pen vullingen #Pr4.


  De totale lengte bedraagt 10,9 cm en het gewicht is 41 g.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 61,95

  Onze prijs € 55,45

 • Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Gevlamd Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Gevlamd Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Gevlamd Tactische Pen - Nieuw uit de koker van Thomas Braunagel is deze versie van de zich al bewezen CID cal .45. Aanzienlijk korter, iets forser van omvang en met een klassieke clip, ligt de compacte K.I.D. cal .50 zeer prettig in de hand tijdens het schrijven. Het speciale formaat, het materiaalgebruik en het ingenieuze mechanisme maken van dit titanium schrijfgereedschap een echte eyecatcher. De pen is met de hand voorzien van een door de hitte verkregen kleur zodat een individueel gevlamd patroon ontstaat. Elke pen is uniek want niet één lijkt op een ander! Compatibel met de standaard grote vullingen of de Fisher Space Pen vullingen #Pr4.


  De totale lengte bedraagt 10,9 cm en het gewicht is 44 g.

  Binnenkort leverbaar

  Adviesprijs: € 123,95

  Onze prijs € 110,45

 • Böker Plus Click-On Black

  Böker Plus Click-On Black

  Böker Plus Click-On Black - De Böker Plus Click-On is de eerste van de tactische pennen met een beschermdop die niet is vastgezet met een schroefdraad, maar een stevig klikmechanisme heeft. Dit vergemakkelijkt de bediening, vooral bij het veelvuldig gebruik als schrijfinstrument, en verhoogt het comfort. Niettemin zit de dop strak genoeg om voor een veilig gebruik te zorgen bij andere kenmerkende toepassingen. De glasbreker van deze tactische pen zit op de dop en de behuizing is gemaakt van zwart aluminium. Het heeft een ergonomisch ontwerp met ribbels voor een prima grip. Door de clip kun je de pen gemakkelijk bij je dragen. De pen wordt geleverd met een Duitse stift van hoge kwaliteit en is compatibel met standaard stiften met grote capaciteit of de Fisher Space Pen PR4.
  Lengte: 14,5 cm
  Gewicht: 42 gram

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 25,95

  Onze prijs € 22,45

 • Böker Plus Click-On Grey

  Böker Plus Click-On Grey

  Böker Plus Click-On Grey - De Böker Plus Click-On is de eerste van de tactische pennen met een beschermdop die niet is vastgezet met een schroefdraad, maar een stevig klikmechanisme heeft. Dit vergemakkelijkt de bediening, vooral bij het veelvuldig gebruik als schrijfinstrument, en verhoogt het comfort. Niettemin zit de dop strak genoeg om voor een veilig gebruik te zorgen bij andere kenmerkende toepassingen. De glasbreker van deze tactische pen zit op de dop en de behuizing is gemaakt van grijs aluminium. Het heeft een ergonomisch ontwerp met ribbels voor een prima grip. Door de clip kun je de pen gemakkelijk bij je dragen. De pen wordt geleverd met een Duitse stift van hoge kwaliteit en is compatibel met standaard stiften met grote capaciteit of de Fisher Space Pen PR4.
  Lengte: 14,5 cm
  Gewicht: 42 gram

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 25,95

  Onze prijs € 22,45

 • Böker Plus iPlus TTP BR

  Böker Plus iPlus TTP BR

  Böker Plus iPlus TTP BR - De iPlus TTP heeft aan de achterzijde een rubberen punt voor gebruik op touchscreens en die goed beschermd is door de afneembare achterste dop. De voorste, grote dop verbergt zoals gewoonlijk een gewone balpenpunt. De gefreesde bruin aluminium behuizing van de Tactical Tablet Pen is voorzien van een extra graveeroppervlak. Door de clip kun je de pen gemakkelijk bij je dragen. Houd er rekening mee dat de pen met een linkse draad geopend wordt om de stift te verwisselen! Dit voorkomt een onbedoelde demontage van de pen bij het losschroeven van de dop. Deze pen is compatibel met Parker stiften met grote capaciteit of Fisher Space Pen stiften.
  Lengte: 15,4 cm
  Gewicht: 40 gram

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 30,95

  Onze prijs € 27,45

 • Böker plus CID cal .45 tactische pen generatie 2

  Böker plus CID cal .45 tactische pen generatie 2

  2 review(s)

  Boker plus CID cal .45 tactische pen gen 2 -

  Rainer Wenning heeft meerdere tactische pennen ontwikkeld en samen met Boker Plus de verkoop gerealiseerd. De CID .45 pen heeft hij, in samenwerking met messenmaker Thomas Braunagel ontwikkeld. Met deze verdedigingspen kan net zo snel geschreven worden als met een normale pen.  
  De pen is uit een stuk vliegtuigaluminium vervaardigd en heeft door zijn bajonet mechanisme een unieke plaats ingenomen in de wereld van tactische pennen.
  Verder heeft de pen een geïntegreerde clip (Clip Integrated Design, CID) en biedt het door de ergonomische vorm een comfortabele grip.
  Totale lengte: 12,7 cm. Gewicht 32 g

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 61,95

  Onze prijs € 55,45

 • Böker Plus SO4PRO-K Pocket Stick Titan

  Böker Plus SO4PRO-K Pocket Stick Titan

  Böker Plus SO4PRO-K Pocket Stick Titan - dit is eigenlijk geen tactische-pen, maar een zelfverdedigingstool.
  Fantastisch mooi afgewerkte titanium pocket stick van Boker Plus. Deze pocket stick, ook wel koppo stick genaamd, is geheel gemaakt uit het bijna onverwoestbare en zeer licht titanium. Ontworpen om uw belager een pijnstoot te kunnen geven in geval van nood. De touwen in deze stick zorgen voor een perfecte grip.

  Specificaties:
  -Lengte: 12,9 cm
  -Gewicht: 180 gram

  2-5 werkdagen

  € 19,95
 • Böker Plus MPP- Multi Purpose Pen grijs

  Böker Plus MPP- Multi Purpose Pen grijs

  Böker Plus MPP- Multi Purpose Pen Grey. Böker Plus MPP - Multi Purpose Pen grijs. Met deze veelzijdige nieuwe grijze pen bent u zeker goed voorbereid. Het is niet alleen een pen waar u heel goed mee kunt schrijven, maar functioneert ook als hulpmiddel en zo ook als stylus pen voor uw telefoon of tablet. De glasbreker kunt u gebruiken in geval van nood en kan worden gebruikt voor zelfverdediging. De stevige clip houdt de pen op z'n plaats. De diepe vinger groeven bieden superieur comfort. U kunt de inkt cartridge eenvoudig vervangen, door de schroef te openen. De totale lengte is 15 cm, de diameter is 13.9 mm en het gewicht is 42 gram. De tactische pen wordt geleverd in een geschenkverpakking.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 25,95

  Onze prijs € 22,45

 • Böker Plus CID Cal .45 Messing Tactische Pen

  Böker Plus CID Cal .45 Messing Tactische Pen

  Böker Plus CID Cal .45 Messing Tactische Pen - Messing als materiaal voor een tactische pen heeft zo zijn eigen charme. De gouden kleur is natuurlijk wel opvallend, maar een pen van messing heeft door zijn veel hoger materiaalgewicht een heel ander gevoel en uitstraling in vergelijking met titanium of aluminium. En ook de koperroest, wat messing onvermijdelijk krijgt bij het dagelijks gebruik, geeft de pen een buitengewone gebruikte- of vintage look.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 61,95

  Onze prijs € 55,45

 • Böker Plus K.I.D. Cal .50 Grijs Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. Cal .50 Grijs Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. CAL .50 Grijs Tactische Pen - Nieuw uit de koker van Thomas Braunagel is deze versie van de zich al bewezen CID cal .45. Aanzienlijk korter, iets forser van omvang en met een klassieke clip, ligt de compacte K.I.D. cal .50 zeer prettig in de hand tijdens het schrijven. Het speciale formaat, het materiaalgebruik en het ingenieuze mechanisme maken van dit aluminium gefreesde schrijfgereedschap een echte eyecatcher.. De matte afwerking zorgt voor een universele, ingetogen uitstraling. Totale lengte: 11 cm. Wordt geleverd in een net doosje.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 61,95

  Onze prijs € 55,45

 • Böker Plus Tactische Pen cal .45 CID Titanium gevlamd

  Böker Plus Tactische Pen cal .45 CID Titanium gevlamd

  Böker Plus Tactische Pen cal .45 CID Titanium gevlamd - Deze succesvolle titanium versie van de razend populaire CID cal .45 wordt met de hand voorzien van een prachtige gevlamde kleuring, waardoor elk exemplaar een eigen unieke uitstraling heeft! De typische verkleuring, die titanium krijgt bij deze procedure, zorgt ervoor dat de kenner direct dit edele materiaal herkent. Houdt u er rekening mee dat het afgebeelde exemplaar een voorbeeld is, omdat door de individuele behandeling het patroon en kleuring van elke pen anders is. Totale lengte 12,7 cm. Gew. ca. 30 g.

  Binnenkort leverbaar

  Adviesprijs: € 149,95

  Onze prijs € 134,45

 • Böker Plus Waves 2 Titan

  Böker Plus Waves 2 Titan

  Böker Plus Waves 2 Titan - Ondanks dat dit geen tactische-pen is, betreft het hier wel een tool waarmee u zichzelf kunt verdedigen en welke in de tas meegenomen kan worden. Het model Waves 2 is ontwikkeld voor professionele gebruikers die hier mee overweg kunnen. Het profiel is aangepast en uitgebreid met een getailleerde gripzone die ervoor zorgt dat de grip geoptimaliseerd is. De integratie met het polsbandje zorgt ervoor dat men de stick niet kan verliezen en dat de gebruiker tevens zijn hand nog kan gebruiken voor andere activiteiten, zonder dat de stick weggelegd moet worden. Rainer Wenning heeft met de Waves 2 een stick ontworpen, die nieuwe standaarden zet qua functionaliteit en hanteerbaarheid. Gemaakt uit een massief stuk titanium.
  Totale lengte: 15,1 cm
  Gewicht: 129 g
  Materiaal handvat: Titanium
  Ontwerper: Rainer Wenning

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 92,95

  Onze prijs € 82,45

 • Böker Plus K.I.D. Cal .50 Carbon Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. Cal .50 Carbon Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. Cal .50 Carbon Tactische Pen - Nieuw uit de koker van Thomas Braunagel is deze versie van de zich al bewezen CID cal .45. Aanzienlijk korter, iets forser van omvang en met een klassieke clip, ligt de compacte K.I.D. cal .50 zeer prettig in de hand tijdens het schrijven. De aluminium versie met het bewezen bajonet mechanisme, wordt nu aangevuld met deze variant waarvan de body gemaakt is van koolstofvezel en de eindstukken van titanium gecoat aluminium.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 61,95

  Onze prijs € 55,45

 • Böker Plus Rocket Pen Messing

  Böker Plus Rocket Pen Messing

  Böker Plus Rocket Pen Messing - De voorkeur van Darriel Caston voor meer exotische materialen is ook gerealiseerd in de serie versie van zijn Rocket pennen. Met deze variant gemaakt van massief messing biedt Böker een schrijfapparaat uit de hogere klasse aan. Het hoge specifieke gewicht van messing geeft een totaal ander gevoel dan het gebruikelijke aluminium. En ook de patina, wat messing onvermijdelijk krijgt in het dagelijks gebruik, geeft de pen een bijna vintage-achtige look. Het bijzonder goed schuivende bajonetmechanisme draagt bij tot het schrijfplezier. De diameter van de pen is 8,3/11,3 mm.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 30,95

  Onze prijs € 27,45

 • Böker Plus K.I.D. cal .50 Messing Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. cal .50 Messing Tactische Pen

  1 review(s)
  Böker Plus K.I.D. cal .50 Messing Tactische Pen - Nieuw uit de koker van Thomas Braunagel is deze versie van de zich al bewezen CID cal .45. Aanzienlijk korter, iets forser van omvang en met een klassieke clip, ligt de robuuste K.I.D. cal .50 zeer prettig in de hand tijdens het schrijven. Het speciale formaat, het materiaalgebruik en het ingenieuze mechanisme maken van dit messing gefreesde schrijfgereedschap een echte eyecatcher. Messing als materiaal voor Tactical Pens heeft zijn eigen charme. De koperroest die messing onvermijdelijk krijgt bij dagelijks gebruik, geeft deze tactische pen in de loop der tijd een prachtige, aparte vintage look.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 61,95

  Onze prijs € 55,45

 • Böker Plus Rocket Pen Zwart

  Böker Plus Rocket Pen Zwart

  Böker Plus Rocket Pen Zwart - Het ongewone ontwerp van de Rocket Pen komt van de maatwerk messenmaker Darriel Caston. De ovale doorsnede van deze tactische pen valt niet alleen direct op maar geeft ook een zeer comfortabele grip. De pen is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium, waardoor de Rocket Pen niet alleen een geschikte tactische pen is, maar ook een elegant schrijfinstrument. Het bajonetmechanisme met zijdelingse schuifregelaar is vakkundig geïntegreerd in de vorm van de pen. De diameter van de pen is 8,3/ 11,3 mm.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 30,95

  Onze prijs € 27,45

Van laag naar hoog sorteren

20 artikel(en)

Tactische pennen koop je bij Multitools.nl

De pen is machtiger dan het zwaard; Edward Bulwer-Lytton, 1839, toneelstuk Richelieu. Het idee van de pen als verdedigingsmiddel gaat al een tijdje mee. Dit idee heeft 2015 bereikt en "de tactische pen" is het resultaat. Een tactische pen is een pen die zwaarder, dikker en robuuster is dan een normale pen. Het uiteinde is hard en heeft een scherpe punt, waarbij het een effectieve afweertool is, waar ook in geval van nood een goede stoot mee uitgedeeld kan worden. De tactische pen is gemaakt van vliegtuig aluminium, welke deze pennen erg sterk en betrouwbaar maken. Soms hebben we het ook over een lichtgewicht pen (vanaf 32 gram). Uiteraard schrijven deze pennen ook zeer goed en de inktstiften kunnen vervangen worden. Hoe dan ook: Primaire doel van de tactische pen is zelfverdediging, bijvoorbeeld door deze als glasbreker te gebruiken of door deze te gebruiken in een dreigende situatie op straat.

Om goed grip te hebben heeft een tactische pen een oppervlak met groeven en ribbels. Als de hand nat is of bezweet zal dit er voor zorgen dat deze tijdens gebruik er niet uit zal schieten. Het formaat van de tactische pen is over het algemeen groter en dikker dan een normale balpen of vulpen. Hiernaast is er goed nagedacht over de fabricage. Aangezien de tactische pen in eerste instantie bedoeld is voor zelfverdediging, moet hij bestand zijn tegen nogal wat krachten van buitenaf.

Naast de basisfuncties als zelfverdediging en schrijven kan een tactische-pen nog meer functies in huis hebben. Denk hierbij aan tactische pennen met LED verlichting, met een ingebouwde styluspen of met een firestarter. Soms hebben tactische pennen een geïntegreerde clip, zodat u deze gemakkelijk aan uw tas of jas kunt bevestigen. Bij Multitools.nl kun je zelf bepalen wat voor pen je zoekt.