Tactische pennen

Een tactische pen is een pen die zwaarder, dikker en robuuster is dan een normale pen. Het uiteinde is hard en heeft een scherpe punt. Het primaire doel van de tactische pen is zelfverdediging, bijvoorbeeld door deze als glasbreker te gebruiken of door deze te gebruiken als afweertool in een dreigende situatie.

Populaire merken binnen tactische pennen

 • Böker Plus
 • Nitecore
 • Schrade
 • Umarex
 • Uzi

Van laag naar hoog sorteren

8 artikel(en)

 • Nitecore NTP10 Tactische pen

  Nitecore NTP10 Tactische pen

  Nitecore NTP10 Tactische pen - De NiteCore NTP10 is het bewijs dat zelfs een tactische pen extreem elegant kan zijn. De body is gemaakt van titanium en heeft een vederlichte uitstraling, door de talrijke opengewerkte delen, zonder tegelijkertijd in te boeten qua stabiliteit. De Fisher Space-Pen vulling kan worden ingewisseld voor andere vullingen, omdat de lengte van het schroefdraad kan worden ingesteld. De glasbreker van wolfraamcarbide breekt zonder enige moeite veiligheidsglas. De dop en de clip zijn ook gemaakt van titanium. Een zeer exclusieve en originele pen, die qua design en functionaliteit duidelijk boven alle tactische pennen uitsteekt. Wordt geleverd met aantrekkelijke geschenkverpakking vervaardigd uit aluminium.
  Lengte: 11,0 cm
  Gewicht: 80 gram
  Doorsnede: 9 mm

  Direct leverbaar

  Adviesprijs: € 126,10

  Onze prijs € 119,95

 • Böker Plus Tactische Pen CID cal .45

  Böker Plus Tactische Pen CID cal .45

  1 review(s)
  Böker Plus Tactische Pen CID cal .45 New Gen aluminium titanium grijs - Met de CID cal .45 New Gen. wordt een compleet nieuw ontwikkelde Tactische Pen gepresenteerd, die een nieuwe standaard zet wat design en technologie betreft! Rainer Wenning, die de Böker Plus Pocket-Sticks SO4PRO-K (S. 77) ontwikkeld heeft, en de messenmaker Thomas Braunagel (BFK) hebben hem ontworpen. Revolutionair is het gebruik van een bajonetmechanisme. Puur functioneel gezien verhoogt het bajonetmechanisme het gebruiksgemak aanzienlijk, aangezien bij het schrijven noch de dop afgeschroefd of de penpunt uitgedraaid hoeft te worden. De bajonetschuif kun je net zo snel bedienen als de klassieke drukknop en zorgt voor een absoluut veilige grip bij het gebruik als een verdedigingspen omdat de duim veilig op de kop van de pen kan rusten. Minstens zo belangrijk bij het dagelijks gebruik is de gegarandeerde tevredenheid door het gebruik van de hoogwaardige bajonetsluiting. Het vervelende klikken van nerveuze gebruikers van plastic pennen kun je nu tegengaan door de volle klank van de volledig metalen bajonetsluiting. Een andere sensationele specificatie is het "Clip Integrated-Design" (CID). Dit heeft als voordeel dat de pen gemakkelijk in een broekzak gedragen kan worden, zonder dat er een uitstekende clip nodig is die onaangenaam in de palm van de hand kan drukken bij het pakken van de pen. De minimaal geveerde clip is zodanig gedimensioneerd dat het bijv. over de naad van een normale jeans broekzak of werkbroek een aangename weerstand biedt bij het pakken van de pen. Het lichaam van de nieuwe Tactische Pen CID cal .45 New Gen. is CNC gefreesd uit hard gecoat geanodiseerd aluminium, en verbindt met zijn ingetogen structuur de hoogwaardige kwaliteit en ergonomie. De nieuwe uitvoering met het herziene mechanisme is compatibel met de Lamy vulling M-22, die gemakkelijk in elk kantoorboekhandel verkregen kan worden. Totale lengte: 12,7 cm. Gewicht: 32 g. Materiaal handvat: aluminium.

  Direct leverbaar

  Adviesprijs: € 61,95

  Onze prijs € 55,45

 • UZI Tactical Defender Pen 19 Grey

  UZI Tactical Defender Pen 19 Grey

  UZI Tactische Pen nr. 19 Grijs - Deze tactische pen is 13,90 cm lang en heeft een draagclip. De pen heeft een behuizing van aluminium met een titanium coating en heeft een glasbreker. De pen kan opnieuw gevuld worden met de Fisher Space navullingen.

  Direct leverbaar

  Adviesprijs: € 34,95

  Onze prijs € 32,95

 • Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Tactische Pen

  Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Tactische Pen

  2 review(s)
  Böker Plus K.I.D. cal .50 Titanium Tactische Pen - De K.I.D. cal .50 kan zeer aangenaam vastgehouden worden en ligt bij het schrijven uitstekend in de hand. Het speciale formaat zorgt ervoor dat dit, van gesatineerd titanium gemaakte, schrijfinstrument een echte eyecatcher is. Compatibel met de standaard grote vullingen of de Fisher Space Pen vullingen #Pr4. Met clip. De totale lengte bedraagt 10,9 cm en het gewicht is 44 g.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 102,95

  Onze prijs € 91,45

 • Böker BP Tactical Pen CAL.45 CID TITAN

  Böker BP Tactical Pen CAL.45 CID TITAN

  BP Tactical Pen CAL.45 CID TITAN. Het grote succes van de .45 cal Tactical Pens CID betreft de massief titanium behuizing en de geïntegreerde clip. De tactische pen heeft kan als zelfverdedigingsinstrument ingezet worden. Totaal 12,7 cm. Gewicht ca. 30 gram.

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 113,95

  Onze prijs € 101,45

 • Böker Plus SO4PRO-K Pocket Stick Titan

  Böker Plus SO4PRO-K Pocket Stick Titan

  Böker Plus SO4PRO-K Pocket Stick Titan - dit is eigenlijk geen tactische-pen, maar een zelfverdedigingstool.
  Fantastisch mooi afgewerkte titanium pocket stick van Boker Plus. Deze pocket stick, ook wel koppo stick genaamd, is geheel gemaakt uit het bijna onverwoestbare en zeer licht titanium. Ontworpen om uw belager een pijnstoot te kunnen geven in geval van nood. De touwen in deze stick zorgen voor een perfecte grip.

  Specificaties:
  -Lengte: 12,9 cm
  -Gewicht: 180 gram

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 39,95

  Onze prijs € 36,45

 • Böker Plus Tactische Pen cal .45 CID Titanium gevlamd

  Böker Plus Tactische Pen cal .45 CID Titanium gevlamd

  Böker Plus Tactische Pen cal .45 CID Titanium gevlamd - Deze succesvolle titanium versie van de razend populaire CID cal .45 wordt met de hand voorzien van een prachtige gevlamde kleuring, waardoor elk exemplaar een eigen unieke uitstraling heeft! De typische verkleuring, die titanium krijgt bij deze procedure, zorgt ervoor dat de kenner direct dit edele materiaal herkent. Houdt u er rekening mee dat het afgebeelde exemplaar een voorbeeld is, omdat door de individuele behandeling het patroon en kleuring van elke pen anders is. Totale lengte 12,7 cm. Gew. ca. 30 g.

  Binnenkort leverbaar

  Adviesprijs: € 149,95

  Onze prijs € 134,45

 • Böker Plus Waves 2 Titan

  Böker Plus Waves 2 Titan

  Böker Plus Waves 2 Titan - Ondanks dat dit geen tactische-pen is, betreft het hier wel een tool waarmee u zichzelf kunt verdedigen en welke in de tas meegenomen kan worden. Het model Waves 2 is ontwikkeld voor professionele gebruikers die hier mee overweg kunnen. Het profiel is aangepast en uitgebreid met een getailleerde gripzone die ervoor zorgt dat de grip geoptimaliseerd is. De integratie met het polsbandje zorgt ervoor dat men de stick niet kan verliezen en dat de gebruiker tevens zijn hand nog kan gebruiken voor andere activiteiten, zonder dat de stick weggelegd moet worden. Rainer Wenning heeft met de Waves 2 een stick ontworpen, die nieuwe standaarden zet qua functionaliteit en hanteerbaarheid. Gemaakt uit een massief stuk titanium.
  Totale lengte: 15,1 cm
  Gewicht: 129 g
  Materiaal handvat: Titanium
  Ontwerper: Rainer Wenning

  2-5 werkdagen

  Adviesprijs: € 92,95

  Onze prijs € 82,45

Van laag naar hoog sorteren

8 artikel(en)

Tactische pennen koop je bij Multitools.nl

De pen is machtiger dan het zwaard; Edward Bulwer-Lytton, 1839, toneelstuk Richelieu. Het idee van de pen als verdedigingsmiddel gaat al een tijdje mee. Dit idee heeft 2015 bereikt en "de tactische pen" is het resultaat. Een tactische pen is een pen die zwaarder, dikker en robuuster is dan een normale pen. Het uiteinde is hard en heeft een scherpe punt, waarbij het een effectieve afweertool is, waar ook in geval van nood een goede stoot mee uitgedeeld kan worden. De tactische pen is gemaakt van vliegtuig aluminium, welke deze pennen erg sterk en betrouwbaar maken. Soms hebben we het ook over een lichtgewicht pen (vanaf 32 gram). Uiteraard schrijven deze pennen ook zeer goed en de inktstiften kunnen vervangen worden. Hoe dan ook: Primaire doel van de tactische pen is zelfverdediging, bijvoorbeeld door deze als glasbreker te gebruiken of door deze te gebruiken in een dreigende situatie op straat.

Om goed grip te hebben heeft een tactische pen een oppervlak met groeven en ribbels. Als de hand nat is of bezweet zal dit er voor zorgen dat deze tijdens gebruik er niet uit zal schieten. Het formaat van de tactische pen is over het algemeen groter en dikker dan een normale balpen of vulpen. Hiernaast is er goed nagedacht over de fabricage. Aangezien de tactische pen in eerste instantie bedoeld is voor zelfverdediging, moet hij bestand zijn tegen nogal wat krachten van buitenaf.

Naast de basisfuncties als zelfverdediging en schrijven kan een tactische-pen nog meer functies in huis hebben. Denk hierbij aan tactische pennen met LED verlichting, met een ingebouwde styluspen of met een firestarter. Soms hebben tactische pennen een geïntegreerde clip, zodat u deze gemakkelijk aan uw tas of jas kunt bevestigen. Bij Multitools.nl kun je zelf bepalen wat voor pen je zoekt.