Yamahide Deba Hakmes - Dun gesneden groenten en vlees evenals fijn gefileerde vis hebben bijzonder hoogwaardige gereedschappen nodig. De kleine Japanse messenmaker Yamahide presenteert dan ook traditionele, met de hand gesmede, Japanse keukenmessen met lemmeten die gemaakt zijn van twee lagen staal. De snijdlaag van het lemmet is gemaakt van Shirogami (wit papierstaal) wat een niet roestvrij koolstofstaal is met een hoge graad van zuiverheid en de fijnste microstructuur, die zeer dicht in de buurt komt van het Japanse zwaardstaal. Het wordt vooral gebruikt voor fijne snijdgereedschappen en wordt gekenmerkt door een hoge scherpte, eenvoudig te slijpen en behoud van de snede. De hardheid ligt dan ook tussen 60 en 62 HRC. Hierdoor zijn ook extreem fijne snijdhoeken van 15 tot 25 graden mogelijk met dit sterk geharde staal. De traditioneel eenzijdig geslepen messen zijn ook aan de achterkant van het lemmet enigszins hol geslepen. Dit zorgt voor zeer precieze, rechte sneden voor de beste snijdresultaten en maakt ook de klassieke Japanse slijpmethode met een watersteen mogelijk. De krop van waterbuffelhoorn completeert in combinatie met het typische asymmetrische handvat van magnolia hout, het harmonieuze en waardige algemene beeld van het mes. Dus laat u inspireren door Japans vakmanschap! Let er op dat de eenzijdige afschuining alleen geschikt is voor rechtshandige mensen. De Deba is een stabiel hakmes die voornamelijk gebruikt wordt voor het ontleden van vis, kip en rundvlees.