Dog Tags

Een Dogtag is de Amerikaanse variant van een identiteitsplaatje. Op een dogtag kun je persoonlijke gegevens laten ponsen of graveren. Ook handig voor kinderen of medische gegevens. Een dogtag wordt in de regel gedragen om de hals een een (bal)kettinkje.

Van laag naar hoog sorteren

16 artikel(en)

 • Balketting rvs 70 cm loodvrij en nikkelvrij per stuk

  Balketting rvs 70 cm loodvrij en nikkelvrij per stuk

  Balketting rvs 70 cm - Deze balketting heeft balletjes met een diameter van 2,4 mm. De balketting kan gebruikt worden voor diverse doeleinden. De 70 cm lange ketting leent zich er uitstekend voor om deze om je nek te hangen. Met een dog tag er aan of een sleutel.

  Direct leverbaar

  € 1,50
 • Dogtag Hanger RVS Zilver 50 x 28 mm

  Dogtag Hanger RVS Zilver 50 x 28 mm

  Dogtag Hanger RVS Zilver 50 x 28 mm - Glad en gepolijst model hanger en daarmee uitermate geschikt voor een gravure. Eventueel is hier een losse ketting of sleutelhanger bij te bestellen. De dikte van deze dogtag is 2 mm.

  Direct leverbaar

  € 3,50
 • DogTag Hanger RVS SOS voor Medische en ID Gegevens

  DogTag Hanger RVS SOS voor Medische en ID Gegevens

  1 review(s)

  DogTag Hanger RVS SOS voor Medische en ID Gegevens - Deze tag wordt aan een ketting gedragen (kijk bij balketting in ons assortiment). De achterzijde is van glad rvs en daarmee zeer geschikt voor een gravure. Dit kunnen medische gegevens zijn evenals een ID. Geschikt voor survival tochten en ook zo voor ouderen die bij een ongeluk direct geholpen kunnen worden.


  Afmeting van de dogtag:
  Lengte: 4,8 cm


  Direct leverbaar

  € 7,50
 • Dogtag Hanger RVS 38 x 22 mm

  Dogtag Hanger RVS 38 x 22 mm

  Dogtag Hanger RVS 38 x 22 mm - Deze rvs gepolijste dogtag met de afmeting 3,8cm bij 2,2 cm kun je aan een ketting hangen of sleutelhanger. Het gladde plaatje kan gebruikt worden voor een persoonlijke gravure. Voorzien van naam, telefoon of zelfs een foto heb je een ID plaatje of herinnering dichtbij je.

  Direct leverbaar

  € 5,95
 • Dogtag Naamplaatje voor Honden Zwart

  Dogtag Naamplaatje voor Honden Zwart

  Dogtag Naamplaatje voor Honden Zwart - Dit lichtgewicht plaatje heeft de vorm van een bot en een zwarte coating, is ideaal om te graveren en deze dus te voorzien van naam, telefoonnummer en evt. adres. Het identiteitsplaatje kan worden gehangen aan een tuigje of halsband. 


  Je kunt bij ons ook terecht voor een sleutelhangerring, mocht je deze nodig hebben om het plaatje te kunnen bevestigen aan een tuigje.


  Afmeting: 3,7 cm bij 2,5 cm. De tweede afbeelding toont een voorbeeld gravure.

  Direct leverbaar

  € 4,50
 • Dogtag Naamplaatje voor Honden Zilver

  Dogtag Naamplaatje voor Honden Zilver

  Dogtag Naamplaatje voor Honden Zilver - Dit lichtgewicht heeft de vorm van een bot en een zwarte coating, is ideaal om te graveren en deze dus te voorzien van naam, telefoonnummer en evt. adres. Het identiteitsplaatje kan worden gehangen aan een tuigje of halsband.   Je kunt bij ons ook terecht voor een sleutelhangerring, mocht je deze nodig hebben om het plaatje te kunnen bevestigen aan een tuigje.


  Afmeting: 3,7 cm bij 2,5 cm.

  Direct leverbaar

  € 4,50
 • DogTag Hanger RVS 49 x 28 mm met Beschermrand en Balketting 60 cm

  DogTag Hanger RVS 49 x 28 mm met Beschermrand en Balketting 60 cm

  DogTag Hanger RVS 49 x 28 mm met Beschermrand en Balketting 60 cm - DogTag ID plaatje. Deze roestvrijstalen dogtag heeft een afmeting van 4,9 x 2,8 x 1,8 cm en weegt 20 gram. De balketting is 3 mm dik en heeft een lengte van 60 cm. De dogtag kan gemakkelijk gegraveerd worden. Bijvoorbeeld door hier je naam, telefoonnummer of adres op te graveren. Ook een foto is mogelijk! Ook is het mogelijk om hier je bloedtype of andere medische gegevens op te laten graveren. De rubberen beschermring om de dog tag zorgt er onder meer voor dat de ketting geen geluid maakt (werkt als geluid demper). De beschermring kun je er desgewenst afhalen.
  Direct leverbaar

  € 7,95
 • Ketting rvs zilver 65 cm met karabijnslot

  Ketting rvs zilver 65 cm met karabijnslot

  Ketting rvs zilver 60 cm met karabijnslot - Deze ketting met fantasieschakel (lijkt op de foto op een jasseronschakel, maar heeft ovale schakels) heeft een karabijnslot. Materiaal is rvs. Geschikt voor het dragen van een dogtag of andere hanger.

  Direct leverbaar

  € 2,20
 • DogTag Hanger RVS 49 x 28 mm met Beschermrand en Sleutel-balketting

  DogTag Hanger RVS 49 x 28 mm met Beschermrand en Sleutel-balketting

  DogTag Hanger RVS 49 x 28 mm met Beschermrand en Sleutel-balketting - DogTag ID plaatje rvs met beschermring en sleutelketting 10 cm - Deze roestvrijstalen dogtag heeft een afmeting van 4,9 x 2,8 x 1,8 cm en weegt 20 gram. De sleutelketting is een balketting van 10 cm en deze is 3 mm dik. De dogtag kan gemakkelijk gegraveerd worden. Bijvoorbeeld door hier je naam, telefoonnummer of adres op te graveren. Ook een foto is mogelijk! Ook is het mogelijk om hier je bloedtype of andere medische gegevens op te laten graveren. De rubberen beschermring om de dog tag zorgt er onder meer voor dat de ketting geen geluid maakt (werkt als geluid demper). De beschermring kun je er desgewenst afhalen.
  Direct leverbaar

  € 5,95
 • Dogtag Hanger RVS 50 x 27 mm met Balketting 60cm

  Dogtag Hanger RVS 50 x 27 mm met Balketting 60cm

  Dogtag Hanger RVS 50 x 27 mm met Balketting 60cm - Deze rvs gepolijste dogtag met de afmeting 5 cm bij 2.7cm kun je met de bijgeleverde ketting om je nek hangen. Evenzo goed past deze dogtag aan je sleutelbos. Het gladde plaatje kan gebruikt worden voor een persoonlijke gravure. Voorzien van naam, telefoon of zelfs een foto heb je een ID plaatje of herinnering dichtbij je.

  Direct leverbaar

  € 6,95
 • Balketting rvs zilver 60 cm

  Balketting rvs zilver 60 cm

  Balketting rvs zilver 60 cm - balketting voorzien van schakels met een diameter van 2 mm. Deze ketting is geschikt voor een hanger, bijvoorbeeld een dogtag voorzien van een gravure.

  Direct leverbaar

  € 1,95
 • DogTag Hanger RVS Goud 23 x 40 mm met Sleutel-balketting

  DogTag Hanger RVS Goud 23 x 40 mm met Sleutel-balketting

  DogTag Gold rvs hanger met sleutelketting - Een goudkleurige gepolijste dogtag geschikt voor het plaatsen van een gravure. De afmeting van de dogtag is 23 x 40 mm. Met de bijgeleverde balketting kun je de hanger aan je sleutelbos of tas hangen. Deze balketting heeft dezelfde kleur als die van de dogtag.

  Direct leverbaar

  € 11,95
 • Dogtag Hanger RVS Goud 40 x 23 mm met Balketting 55 cm

  Dogtag Hanger RVS Goud 40 x 23 mm met Balketting 55 cm

  Dogtag Hanger RVS Goud 40 x 23 mm met Balketting 55 cm - Een goudkleurige dogtag van roestvaststaal, gepolijst en daardoor zeer geschikt voor het plaatsen van een gravure. De afmeting van de dogtag is 23 x 40 mm. De bijgeleverde balketting heeft dezelfde kleur als die van de dogtag.

  Direct leverbaar

  € 14,95
 • Geboorte voetjes hanger met rvs balketting 60 cm

  Geboorte voetjes hanger met rvs balketting 60 cm

  Geboorte voetjes hanger met rvs balketting 60 cm - Deze gladde rvs hanger met balketting is een ideaal cadeau voor een kraambezoek of gewoon, omdat je jezelf of je geliefde wilt verrassen. De hanger is 27 bij 25 mm en de meegeleverde balketting is 60cm lang met een diameter van 2,4 mm. De hanger leent zich er voor om hier een persoonlijke gravure op te plaatsen.

  Direct leverbaar

  € 4,95
 • Dogtag Hanger RVS Zwart 38 x 22 mm met Balketting 50 cm

  Dogtag Hanger RVS Zwart 38 x 22 mm met Balketting 50 cm

  Dogtag Hanger RVS Zwart 38 x 22 mm met Balketting 50 cm - Deze gladde dogtag heeft een spiegelgladde zwarte coating. De dogtag kun je personaliseren door hier een gravure op te plaatsen. De afmeting van de dogtag is 38 mm bij 22 mm. De balketting is 50 cm.

  Direct leverbaar

  € 7,95
 • Dogtag Hanger Zwart/Zilver 30 x 50 mm met Kruisje en Balketting 60 cm

  Dogtag Hanger Zwart/Zilver 30 x 50 mm met Kruisje en Balketting 60 cm

  Dogtag Hanger Zwart/Zilver 30 x 50 mm met Kruisje en Balketting 60 cm

  Binnenkort leverbaar

  € 12,50

Van laag naar hoog sorteren

16 artikel(en)

Dog tags

Dog tags kopen doe je bij Multitools, want in onze online dog tags shop vind je een groot assortiment van verschillende soorten dog tags: van tags en kruisjes tot aan hartjes en babyvoetjes. Daarnaast kun je de dog tags laten ponsen of graveren voor een persoonlijke touch.

Wat zijn de praktische toepassingen van een dog tag?

Dog tags hebben verschillende toepassingen. We vertellen je graag wat de praktische doeleinden zijn van een dog tag:
•    Identiteitsplaatje. De naam zegt het al: dog tags zijn ideaal om aan de halsband van je hond te bevestigen. Een dog tag met daarop de naam van je hond ziet er natuurlijk leuk uit. Dit alles is mogelijk doordat de dog tags eenvoudig te ponsen en te graveren zijn. Hierdoor kun je er elke boodschap op kwijt die je maar wilt.
•    Noodgegevens. Dog tags zijn niet alleen geschikt als identiteitsplaatje, maar lenen zich ook erg goed voor het dragen van noodgegevens. Hoewel de kans klein is dat je als ouder je kind uit het oog verliest, wil je dit natuurlijk te allen tijde voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld woongegevens en telefoonnummers op het plaatje laten graveren. Ook kun je denken aan SOS-gegevens, medische gegevens, informatie over allergieën of andere zaken. Uiteraard handig voor kinderen en huisdieren, maar ook voor ouderen of mensen die aan extreme sporten doen.

Zoals je ziet zijn er genoeg praktische toepassingen om een dog tag voor te gebruiken. Haal daarom nu je dog tag of andere hanger bij Multitools.nl.

Wat zijn de persoonlijke toepassingen van een dog tag?

Een belangrijke reden voor de stijgende populariteit van dog tags en andere hangers is de persoonlijke waarde die veel mensen er aan hechten. Traditiegetrouw hangt een dog tag aan een balletjesketting. Doordat deze bijna altijd zichtbaar is, geeft de ketting een unieke uitstraling. De tag of hanger wordt niet altijd zichtbaar gedragen, maar dat is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Graag geven we je enkele voorbeelden van persoonlijke toepassingen van de hangers in ons assortiment:

•    Stijlvole accessoire. Steeds meer zien mensen het als modeaccessoire of manier om iets bijzonders bij zich te dragen. Buiten de klassieke dog tag zijn er door de jaren heen nogal wat soorten hangers bij gekomen, die allemaal hun eigen doel hebben. Zo kun je denken aan een kruisje of een ander religieus symbool dat je kracht kan geven, maar ook aan een hart of andere liefdessymbolen om je geliefde altijd bij je te dragen. Daarnaast kopen mensen vaak hangers met geboortevoetjes die ze herinneren aan hun kinderen.
•    Persoonlijk cadeau. Niet iedereen koopt een dog tag voor zichzelf, want ook het cadeau geven van een bijzondere hanger kan heel waardevol en betekenisvol zijn. Zo kun je kiezen voor verschillende liefdessymbolen, maar ook voor een persoonlijke gegraveerde tekst die iemand altijd bij zich zal dragen.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden veel groter dan alleen het bij je dragen van een adres en een telefoonnummer. Dog tags en hangers zijn bijvoorbeeld erg geschikt als stijlvole accessoire zowel om zelf bij je dragen als aan iemand cadeau te doen. Niet voor niets zijn dog tags en andere hangers de laatste jaren steeds populairder geworden.

Waar let je op bij het kopen van een dog tag?

Overweeg je om een dog tag te kopen? Dan zijn dit zaken waar je rekening mee kunt houden:

•    Wat is de toepassing van je aankoop? Wil je bijvoorbeeld medische gegevens kwijt, dan is een normale platte dog tag een geschikte keuze. Op die manier vind je in onze dog tag webshop ook nog hangers voor allerlei andere toepassingen en is er altijd eentje die bij je past.
•    Afhankelijk van de hoeveelheid tekst die je kwijt wilt, kun je kiezen voor verschillende maten.
•    De dog tags zijn in allerlei verschillende prijsklassen verkrijgbaar. Een goedkope dog tag kopen doe je al vanaf enkele euro’s. Voor exemplaren met een meer bijzonder ontwerp ben je vaak iets meer kwijt.

Ben je op zoek naar een dog tag voor je kind of huisdier om persoonlijke gegevens of zelfs noodgegevens op weer te geven? Of ben je juist op zoek naar een stijlvol accessoire om bij je te dragen of cadeau te geven? Het maakt niet uit welke dog tag je zoekt, want je vindt ze allemaal in de online dog tags shop van Multitools, inclusief de mogelijkheid om de hanger te laten graveren.