De tactische pen

‘De pen is machtiger dan het zwaard’ Edward Bulwer-Lytton, 1839, toneelstuk Richelieu. Het idee van de pen als verdedigingsmiddel gaat al een tijdje mee. Dit idee heeft 2015 bereikt en de “tactische pen” is het resultaat. Een tactische pen is een pen die zwaarder, dikker en robuuster is dan een normale pen. Het uiteinde is hard en heeft een scherpe punt, waarbij het een effectief afweertool is, waar ook in geval van nood een goede stoot mee uitgedeeld kan worden. De Tactical pen is gemaakt van vliegtuig aluminium,welke deze pennen erg sterk, lichtgewicht (vanaf 32 gram) en betrouwbaar maken. Uiteraard schrijven deze pennen ook zeer goed en de inktstiften kunnen vervangen worden. Hoe dan ook: Primaire doel van de tactische pen is zelfverdediging, bijvoorbeeld door deze als glasbreker te gebruiken of door deze te gebruiken in een dreigende situatie op straat.

Vormgeving
Om goed grip te hebben heeft een tactische pen een oppervlak met groeven en ribbels. Als de hand nat is of bezweet zal dit er voor zorgen dat hij tijdens gebruik er niet uit zal schieten. Het formaat van de tactische pen is over het algemeen groter en dikker dan een normale balpen of vulpen. Hiernaast is er goed nagedacht over de fabricage. Aangezien de tactische pen in eerste instantie bedoeld is voor zelfverdediging, moet hij bestand zijn tegen nogal wat krachten van buitenaf.

Dagelijks gebruik
De tactische pen is uiteraard ook uitermate geschikt als pen voor dagelijks gebruik ondanks zijn stevigere en robuustere verschijning. De tactische pen kan gemakkelijk en onopvallend gedragen worden en al snel voelt de tactische pen aan als een normale pen.

Overig functies
Naast de basisfuncties als zelfverdediging en schrijven heeft tactische-pennen.nl ook tactische pennen in het aanbod voor ander gebruik. Denk hierbij aan acupressuur, tactische pennen met LED verlichting, tactische-pennen met survival-functies zoals een ingebouwde fluit en tactische pennen die geschikt zijn voor gebruik op een tablet, ipad of smartphone. Tevens zijn er tactische pennen uitgevoerd als vulpen.
Het assortiment van tactische-pennen. nl voorziet pennen in diverse maten, gewicht, vormgeving en prijs. Anno 2015 zou Edward Bulwer-Lytton waarschijnlijk hebben geschreven;  "Hét zwaard? Dat is een pén."