Magnum Collection 2020 Tactisch mes

Magnum Collection 2020 Tactisch mes

Magnum Collection 2020 Tactisch mes

Limited
€ 179,00
Uit assortiment
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85 - 071 0000

Magnum Collection 2020 - De Magnum Collection 2020 is in verschillende opzichten iets heel bijzonders. Al in 1990 kon Böker de eerste Magnum catalogus presenteren, drie jaar later gevolgd door het eerste model in de succesvolle Magnum Collection serie. Het hoogwaardige collector's item was binnen de kortste tijd uitverkocht en werd de hoeksteen van een langlopend succesverhaal. Sindsdien kijken ontelbare verzamelaars en liefhebbers over de hele wereld elk jaar uit naar het nieuwe Magnum Collection jaarmes. De talrijke modellen van de serie staan in vitrines over de hele wereld en inspireren met gevarieerde ontwerpen, hoogwaardige materialen en de beste afwerking.

Magnum is erg blij dat ze na lange tijd een hernieuwde samenwerking met Dietmar Pohl kunnen presenteren. De gepassioneerde ontwerper en specialist voor tactische messen heeft intussen veel meer dan 60 verschillende messen ontworpen, waaronder het indrukwekkende Rambo mes van de nieuwste aflevering van de actiefilmreeks met Sylvester Stallone. Hij maakte zijn eerste mesontwerp 25 jaar geleden met de Magnum Collection 1995. Bij de ontwikkeling van de Magnum Collection 2020 was het dus van meet af aan duidelijk dat het een modern, tactisch ontwerp zou zijn, dat tegelijk niet zijn roots uit de beginjaren van de ontwerper miskent. Het met precisie CNC-bewerkte handvat neemt het ontwerp van de Magnum Collection 1995 over, terwijl het tegelijk duidelijk herkenbaar is als een tactisch mes, dankzij de voor Pohl kenmerkende gleuf-en-gat verbinding en de diepe vingeruitsparingen. Dietmar Pohl combineert vakkundig oude en nieuwe elementen en laat zo de verzamelaar deelnemen aan zijn heel eigen designtaal.

Met het massieve spearpoint lemmet van vijf millimeter dik D2 staal, dat voor het eerst in de Magnum Collection serie gebruikt wordt, geeft hij het mes de gebruikseigenschappen die je van een echt gebruiksmes mag verwachten. Hij is voorzien van een lange ricasso, een opvallende groef en ribbels in de buurt van de duimsteun. Een combinatie van een stonewash en gesatineerde afwerking maakt het lemmet minder gevoelig voor krassen en verhoogt tegelijk de corrosiebestendigheid. De stevige volledige tangconstructie geeft de Magnum Collection 2020 zowel de balans als de benodigde stabiliteit, zodat het mes altijd betrouwbaar gebruikt kan worden. Het getextureerde handvat van G10 is gezandstraald tot een matte afwerking, wat een elegant contrast geeft met het lemmet. Het mes is voorzien van een koordoog en wordt geleverd met een zwart leren schede. De Magnum Collection 2020 is wereldwijd beperkt tot 1.999 stuks en de levering gebeurt in een exclusieve verzamelaarsdoos en met een certificaat van echtheid.

Specificaties
MerkMagnum
EAN4045011209772
OntwerperDietmar Pohl
Totale lengte (cm)32.4
Materiaal lemmetD2
Lengte lemmet (cm)17.3
Dikte lemmet (mm)5.0
Gewicht (gram)459
Model lemmetSpear-point
Type snedeGlad
KleurZwart
SheathLeer
Met clipNee
ExtraWordt geleverd in een exclusieve verzamelaarsdoos met een certificaat van echtheid
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Magnum Collection 2020 Tactisch mes
Jouw rating