Tormek BGM-100 Bankslijper-montageset

Tormek BGM-100 Bankslijper-montageset

Tormek BGM-100 Bankslijper-montageset

Rating:
100% of 100
€ 91,43
Direct leverbaar
  • Boven € 70,- gratis verzending binnen Nederland en België
  • Betalen op rekening of online met:
  • Betaalmethodes
  • Hulp nodig? Bel ons op +31 (0)85 - 071 0000

Tormek BGM-100 Bankslijper-montageset - Als je veel staal moet verwijderen om jouw gereedschap de gewenste vorm te geven, dan kun je deze BGM-100 bankslijper-montageset van Tormek ook op uw bankslijpmachine gebruiken.

Welke slijpmachine je ook gebruikt, het moeilijkste van het slijpen van houtdraaigereedschap is altijd om de vorm en de slijphoek nauwkeurig te reproduceren.

Met de BGM-100 kun je nu de volgende Tormek-slijpmallen gebruiken op jouw bankslijpmachine: de SVD-186 slijpmal voor gutsen, de SVS-50 multi-slijpmal, de SVD-110 slijpsteun en lest best, de TTS-100 hoekinstelmal voor houtdraaibeitels.

In het pakket zijn inbegrepen: een blok om de hoogte in te stellen, hardware, een universele steun, een horizontale basis, voeten voor de basis die je gaat bouwen en uitgebreide instructies. De set kan aan beide kanten van de slijpmachine bevestigd worden.

Wij geloven dat het watergekoelde Tormek-systeem bijna elk gereedschap in jouw werkplaats beter kan slijpen. Het is echter geen geheim dat als je veel staal moet verwijderen, de eerste vormgeving van houtdraaigereedschap sneller kan op een bankslijpmachine. We weten dat veel houtdraaiers een bankslijpmachine gebruiken voor het eerste ruwe vormgeven.

Met de BGM-100 kun je tijdens het hele slijpproces gebruikmaken van dezelfde precieze slijpmallen van Tormek. Het is niet langer een kwestie van vallen en opstaan om de juiste vorm te krijgen met de bankslijpmachine. Met de TTS-100 hoekinstelmal voor draaibeitels kun je eerst van de snellere staalverwijdering op de bankslijp­machine profiteren en het gereedschap met de mal vervolgens met dezelfde instelling overplaatsen naar de watergekoelde slijpsteen en de lederen wetschijf van Tormek, voor het uiteindelijke scherpen en afwerken.

Als je nog geen Tormek-machine hebt dan kun je toch profiteren van het precieze slijpmalsysteem van Tormek op jouw bankslijp­machine en eenvoudig de gewenste vorm en slijphoek creëren op jouw bankslijper. Het principe bij het instellen van de vorm en de slijphoek is hetzelfde, onafhankelijk van de machine die je gebruikt. Als je er later voor kiest om een Tormek toe te voegen in jouw werkplaats, dan heb je alvast de bij jouw draaigereedschap passende slijpmallen.

Specificaties
MerkTormek
Artikelnummer27498
EAN7392485006114
Gebruiken met waterNee
ExtraExcellente Service
Schrijf je eigen review
Je beoordeeld: Tormek BGM-100 Bankslijper-montageset
Jouw rating